Головна » 2018 » Липень » 1 » НАКАЗ Про аналіз харчування дітей у ДНЗ за ІІ квартал 2018 року
19:20
НАКАЗ Про аналіз харчування дітей у ДНЗ за ІІ квартал 2018 року

Результат пошуку зображень за запитом "стан харчування у днз"

НАКАЗ

02.07.2018                                                                                                       №42

 

Про аналіз харчування

дітей у ДНЗ

за ІІ квартал

 

           Аналіз стану харчування за ІІ квартал 2018  року показав, що харчування в ДНЗ було організовано відповідно до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 р. № 298/227.

           Завідувач та медичнасестра постійно контролювали якість продуктів харчування від постачальників, про що свідчить наявна документація. З метою попередити кишково-шлункові захворювання та харчові отруєння серед дітей здійснювали суворий контроль за умовами зберігання, дотриманням термінів реалізації продуктів харчування й технологією приготування їжі. Регулярно проводили зняття проб їжі, виставляли добові проби. Захаревич К. В., завідувач, та Гуменюк Т. І., медсестра, своєчасно вели необхідну документацію.

           Для правильної організації раціонального харчування дітей на основі перспективного меню та з урахуванням наявності продуктів харчування та продовольчої сировини складали щоденне меню згідно з картотекою страв.

           На основі накопичувальної відомості обліку витрат продуктів на одну дитину було проведено аналіз та корекцію виконання натуральних норм харчування.

           Аналіз показав, що за ІІ квартал 2018 року середнє виконання щоденних норм продуктів харчування становить 94 %, зокрема:

 

№ п/п

Найменування продукту

Норма на одну дитину в грамах

Фактичне споживання однією дитиною

Відхилення

(+,-)

Виконання норм (у %)

 

 

 

 

+

-

 

1.

Мясо

100

100

 

 

100

2.

Масло вершкове

21

21

 

 

100

3.

Соняшникова олія

9

9

 

 

100

4.

Молоко

400

300

 

100

75

5.

Картопля

190

150

 

40

79

6.

Овочі

230

200

 

30

87

7.

Сік

70

180

110

 

257

8.

Сир твердий

5

5

 

 

100

9.

Цукор

45

45

 

 

100

10.

Риба

45

30

 

15

67

11.

Фрукти

100

80

 

20

80

12.

Яйця

1/2

1/2

 

 

100

13.

Сметана

10

-

 

 

-

14.

Сир кисломолочний

45

30

 

15

75

Продукти, що замінялися згідно таблиці-замінника: цільне молоко – згущеним молоком; кисломолочний сир – твердим сиром; риба свіжоморожена – консервою.

 

           На основі вищезазначеного та з метою організації повноцінного, якісного харчування дошкільників у ДНЗ

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Завідувачу, Захаревич К. В.:

1.1.Забезпечити неухильне дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування в ДНЗ.

Постійно

1.2. Проводити зняття проб готових страв кожного прийому їжі безпосередньо з котла за 30 хв. до видачі в обсязі не більше ніж порція відповідно до переліку страв за меню-розкладкою.

Постійно

1.3. Надавати інформацію про виконання натуральних норм харчування за встановленим зразком в УОА.

До 30 числа щомісяця

1.4. Забезпечити належний стан ведення журналів бракеражу сирої та готової продукції відповідно до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Постійно

1.5. Відбирати і зберігати добові проби раціону згідно з Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Постійно

1.6. Продовжувати стежити за різноманітністю продуктів харчування в раціоні дітей та проводити їх корекцію згідно з таблицею взаємозаміни.

 Постійно

1.7. Посилити контроль за дотриманням режиму харчування, режиму отримання їжі та питного режиму.

Постійно

1.8. Своєчасно проводити заміну продуктів харчування в разі несвоєчасної доставки, враховуючи їх біологічну цінність.

Постійно

1.9. Посилити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних умов з метою попередити спалахи гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Постійно

2. Медсестрі, Гуменюк Т. І.:

2.1. Своєчасно замовляти продукти харчування та продовольчу сировину в необхідній кількості за встановленим зразком в УОА.

Постійно

2.2. Приймати продукти харчування тільки високої якості відповідно до Державних стандартів, з усіма супровідними документами.

Постійно

2.3. Вести журнал обліку продуктів харчування відповідно до вимог ведення ділової документації.

Постійно

2.4. Тримати комору та обладнання в належному санітарно-гігієнічному стані.

Постійно

3. Кухарю, Песецькій Н. О.:

3.1. Суворо дотримувати технології приготування їжі, термінів зберігання та реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.

Постійно

3.2. Видавати їжу згідно з нормами харчування на кожну дитину.

Постійно

3.3. Використовувати спецодяг, інвентар, електроприлади лише за призначенням.

Постійно

3.4.Забезпечити належний санітарний стан харчоблоку.

Постійно

3.5. Проводити щоденний огляд на гнійничкові захворювання та кишкову дисфункцію.

Постійно

4. Помічнику вихователя:

4.1. Суворо дотримувати режим харчування дітей.

Постійно

4.2. Здійснювати роздавання їжі згідно з вихідними нормами на кожну дитину.

Постійно

4.3. Виконувати вимоги санітарних правил щодо харчування дітей у кожній віковій групі.

Постійно

5. Вихователелям, Громут М. М. та Злат’євій Л. І.:

5.1. Посилити контроль за проведенням роботи з батьками, а саме ознайомлення батьків з вимогами Базової програми «Я у Світі» щодо рівнів сформованості культурно-гігієнічних навичок у дітей.

Постійно

5.2. Посилити контроль за проведенням відповідної навчально-виховної роботи щодо організації харчування, а саме:

- за організацією чергування дітей дошкільного віку;

- за дотриманням правил сервірування столу;

- за формуванням у дітей культури їжі.

Постійно

6. Вихователям:

6.1. Виховувати культурно-гігієнічні навички в дітей відповідно до програмових та методичних вимог.

Постійно

6.2. Продовжувати роботу з дітьми щодо виховання навичок культури їжі.

                                                                           Постійно

6.3. Проводити роз’яснювальну роботу серед батьків та дітей щодо профілактики харчових отруєнь, виконання правил особистої гігієни та дотримання санітарних норм.

Постійно

7. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

Завідувач ДНЗ К. В. Захаревич

 

        

 

Переглядів: 18 | Додав: Стахій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar